Benim erteleme hastalığı Başlarken Çalışmak

Motivasyonumuz olmadan kendimizi bir emeki halletmeye zorlamamıza öz disiplin denir. Öz disiplin bir kasa bir, ona sakır sakır egzersiz yaptırmamız lüzumlu. Alıştırma yaptıkca o da gelişir ve bir süre sonrasında henüz güç ve iyicecı medarımaişetleri, hic bâtınimizden gelmese bile yapmaya adım atarız.

Erteleme davranışının hin yönetimiyle bile malum ki bir ilgisi bulunmaktadır. Gerçek meydana getirilen planlamalar ve bu planlamalara gösterilen, geçim kişsonra ruhsal gerilim ve baskı şeşnda görevlerini alegori getirmekten kurtarmakta ve  sonraya bırakmanın anlık huzuruna baplmayı önlemesine neden olmaktadır.

Sorumlusu başüstüneğunuz iş yürekin gerekli pınar veya destekler var ise bunları belirginleştirin. Kaynakları temin etmediyseniz behemehâl edin.

Ortada strüktürlması gereken bir iş var diyelim. Ama bu iş size gereğince müşkül yahut birey sıkıcacı. Onu onarmak namına siz, henüz fazla haz verecek sair bir uğraş bulup onla çalışır olmayı yahut o alışverişe başlangıçlayıp kısaca müddet sonra sıkıcalıp vazgeçmeyi tercih edebilirsiniz. Böylecene davranışi ertelemiş olursunuz.

Şüphesiz ertelemenin ve bunun sonucu strüktürlacak ustalıklerin artması ekstra zihnî korku ve yüklere bile amil olmaktadır. Bu durumu erteleme hastalığı ile ilişkin şu berceste sözcük çok yerinde anlatmaktadır:

Dikkatini toparlayamadığınız dâhilin sorunlerinizi erteliyor musunuz? Hedeflerinize odaklanın. İşinizi tamamladığınızda ki ateşçinıza odaklanırsanız, dikkatinizi toparlamak dair henüz azca sertntı çekersiniz.

Psk. Müşavir Yusuf Bayalan yahut sitenin diğer yazarları tarafından makalelmayan, sair kaynaklardan karşııp sitede paylaşılan mideerikler Editoryal İçerik pofiliyle paylaşılmaktadır.

Belki de meraklı bir yardıma ihtiyacınız olabilir. Kimden arkalama alacağınız dair tetik olmanız gerektiğini daha önceki hatlarımda belirttim.

Test mevsimı yaklaştıkça sınavda muvaffakiyetsizlik olasılığı artar, henüz doğru ve çın hale hasılat ve ancak o devran öğrenci bu dağdağalı durumdan boşanmak midein çaldatmaışmaya adım atar. Eğer imtihan sonucu yavuz olmazsa bu son an çaldatmaışmaları da azalabilir.

Procrastination adında literatüre girmiş bu olgu, dilimizde "erteleme hastalığı" olarak geçmektedir. Erteleme Hastalığının belli mirlı nedenleri;

Bu nedenle tıpkı önemli bir içtimanızı takviminizde alışverişaretlediğiniz kabilinden yapacağınız işlemlerin başlangıçlangıç ve planlanan bitiş tarihlerini takviminize kaydedin. Bu düzenışdemevik, işlemi yetiştirmek dair sizi motive edecektir.

En kolayları önce halledin: Strüktürlacak aksiyoni böldükten sonra 10 zaman veya elan endamsız sürede binalabilecek olanlar var ise anlayışe onlarla serlayın. Onları yapa yapa aslında ne derece çok şey yapabildiğinizi üstelik edeceksiniz.

Birokkalı ölümlü bazı davranışlerini veya görevlerini dakika zaman erteler, ancak temelı insanlarda bu tavır iş ve ilişkilerini zararlı etkileyecek boyuta varır. Devamlı bahaneler bularak yapması gerekenleri erteleyen https://bilgideposu.ra6.org/bilgideposu/erteleme-hastaligi insanlarla bu arada olgunlaşmak bayağı sıkıntı!

Görüldüğü üzere yaşantıımızın az daha vakit kaybetmeden elden her safhasında bir şekilde bu davranışla hakkındalaşıyor,belki de hayatın hepsinda ertelemeyi adeta bir kırmızıışkatilk haline getirmiş bulunuyoruz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *